Pakistan: Poginulo 30 ljudi

U napadu bombaša samoubice na sahrani jednog pakistanskog policajca, danas je poginulo najmanje 30 ljudi, a 50 je ranjeno.

Izvor: B92

Petak, 29.02.2008.

18:34

Default images

To je saopštilo medicinsko osoblje i policija u severozapadnom Pakistanu. Najmanje 30 tela primljeno je u glavnu bolnicu za region Svat u Saidu Šarifu, rekao je za Rojters doktor Jasir i dodao su većina poginulih policajci.

Zamenik šefa policije u regonu Svat Karamat Šah veruje da bi broj poginulih mogao da bude i veći, jer su neki odneli tela svojih rođaka kućama, kako bi ih pripremili za sahranu.

Portparol ministra unutrašnjih poslova Džaved Ikbal Čima rekao je da je najmanje 50 ljudi ranjeno u napadu u Svatu, planinskom regionu u kome se pakistanske bezbednosne snage već mesecima bore protiv islamističkih ekstremista.

Policajac, na čijoj sahrani se desio taj napad, bio je jedan od trojice koji su poginuli u eksploziji bombe, postavljene na putu kojim je prolazilo policijsko vozilo. Napad se desio u drugom delu tog nestabilnog severozapadnog regiona Pakistana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: