"Dobra saradnja Hrvatske"

Serž Bramerc je izrazio zadovoljstvo saradnjom Hrvatske s Haškim sudom, saopšteno je danas u Zagrebu.

Izvor: B92

Petak, 29.02.2008.

20:02

Default images

Glavni tužilac Haškog suda sastao se danas u Zagrebu s potpredsednicom hrvatske vlade i predsednicom Saveta za saradnju s Tribunalom Jadrankom Kosor. On je, kako je saopšteno, istakao spremnost tužilaštva na saradnju s vladom i izrazio želju za rešavanje svih preostalih otvorenih pitanja.

Novi glavni tužilac koji je krajem prošle godine preuzeo dužnost od pređašnje tužiteljke Karle del Ponte, stigao je u prvu radnu posetu Zagrebu i zemljama regiona, a nešto kasnije danas razgovaraće i s glavnim državnim tužiocem u Hrvatskoj Mladenom Bajićem.

Kosor je, kako se navodi u vladinom saopštenju, Bramercu potvrdila da će vlada i dalje odlučno i potpuno sarađivati s Haškim sudom, a izrazila je i žaljenje što tužilaštvo nije uložilo žalbu na prošlogodišnju oslobađajuću presudu Miroslavu Radiću koji je bio optužen za zločin na Ovčari 1991. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: