Saslušanja u vezi sa "Sartidom"

Počela su saslušanja u vezi sa prodajom smederevskog preduzeća "Sartid", rečeno je Tanjugu u Okružnom sudu u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 29.02.2008.

14:06

Default images

Istražni sudija Okružnog suda u Beogradu Dragan Ćesarović naveo je da je za sada saslušan predsednik Stečajnog veća u predmetu "Sartid" Dušan Marčićev, koji je pre nekoliko godina razrešen sudijske dužnosti. O donošenju rešenja za pokretanje istrage, kako je naveo Ćesarović, odlučiće se posle saslušanja svih sedmoro osumnjičenih.

Prema zahtevu za sprovođenje istrage Okružnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičeni su i nekadašnji predsednik Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević i sudije Trgovinskog suda Marija Elizabeta Štulić, Mila Đorđević, Žanka Radić i Tatjana Vlaisavljević.

Njima se na teret stavlja krivično delo kršenje zakona od strane sudije, a u pitanju je Zakon o prinudnom poravnanju, stečaju i likvidaciji.

Sedmi osumnjičeni je nekadašnji stečajni upravnik Smederevske železare Branislav Ignjatović, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja.

Prodaja "Sartida" američkom "Ju-es Stilu" obavljena je 31. marta 2003. godine, u vreme vanrednog stanja u Srbiji, u toku akcije "Sablja", neposrednom pogodbom sa unapred izabranim ponuđačem, za 23 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: