Ambasada Slovenije zatvorena

Slovenačka ambasada u Beogradu biće do daljnjeg zatvorena, slovenački MIP i dalje ne savetuje putovanja u Srbiju.

Izvor: B92

Subota, 23.02.2008.

10:18

Default images

Slovenačko Ministarstvo spoljnih poslova je, u četvrtak, na zahtev čefa diplomatije Dimitrija Rupela, bilo obezbeđeno od strane policije, zbog čega nije dodatno oštećeno, prenosi slovenački portal 24ur.com.

Podsetimo, u napadu do koga je došlo u ponedeljak, slovenačka ambasada je pretrpela štetu od 40.000 evra, ali obnova ambasade zbog trenutne situacije nije moguća. Zbog toga će slovenačka ambasada, do daljnjeg, ostati zatvorena.

Snimak upada huligana u slovenačku ambasadu možete pogledati ovde.

Slovenačko ministarstvo i dalje upozorava slovenačke državljane da, ako nije neophodno, ne putuju u Srbiju.

Dve trećine za nezavisnost Kosova

62,6 odsto Slovenaca je za nezavisnost Kosova, 27,2 odsto protiv, pokazuje istraživanje agencije SPEM.

Komunikacijska grupa SPEM napravila je istraživanje javnog mnenja, koje je pokazalo da 62,6 odsto ispitanih državljana Slovenije podržava nezavisnost Kosova, dok je 27,2 odsto protiv. Uzdržano je 10,5 odsto ispitanih.

70,5 odsto ispitanih Slovenaca smatra da bi moguće priznavanje Kosova od strane Slovenije pogoršalo odnose Slovenije i Srbije, dok 23,3 odsto misli da to zahlađenja ne bi došlo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: