"Krale smo, kao i svi ostali"

Snimak pljačke pod nazivom "Kosovo za patike" postao danas hit na internetu. Dve devojke se javile B92 da bi ispričale svoju priču

Izvor: B92

Petak, 22.02.2008.

12:26

Default images

Koliko ukradene garderobe, odeće, pića i bombonjera mogu da ukradu dve mlade devojke, i nose sa sobom od Slavije, preko Terazije do Knez Mihailove ulice, može se videti na snimku koji se jutros pod nazivom "Kosovo za patike" našao na Jutjubu, najpoznatijem sajtu za razmenu video snimaka.

Na snimku amaterskom kamerom, njih dve se mogu videti u svom "pohodu", tokom divljanja i pljačkanja huligana po centru grada, nakon završenog mitinga.

Iznenađene popularnošću snimaka njihove krađe, Maja i Jovana kažu da su šokirane komentarima i uvredama posetilaca sajta Jutjub, jer su, kako kažu, radile ono što i "svi ostali". I jedna i druga tvrde da su juče došle u grad, samo zbog Kosova.

"Svi su krali, ali posto mi nemamo morali smo da krademo, jer da imamo ne bi krali. Mislim, šta rade deca onih koji imaju, oni ne kradu", rekla je Maja.

"Da smo htele da idemo da krademo onda bi razbijali izloge i krali. Ali kad 300.000 ljudi krade, to smo i mi radili. Mislim, da nam policija podiže krivičnu prijavu, kao da smo ubili čoveka - to ne razumem. Pa cela ova zemlja je u rasulu", kaže Jovana.

Glavne zvezde Jutjuba napominju da nisu one krale patike, kao što to izgleda na snimku, već je to radio mladić koji ih je snimao. On im je, kako kažu, čak i pomogao da spakuju ukradenu robu, žaleći se što njega niko ne spominje.



Tokom sinoćnjeg nasilja u Beogradu opljačkan je veliki broj prodavnica u kojima se prodaju odevni predmeti.

Gradske vlasti, kao i vlasnici opljačkanih i uništenih objekata, još uvek nisu izneli procenu o kolikoj se šteti radi.

Ipak, svi sagovornici B92 kažu da će sinoćno nasilje i pljačka biti veliko opterećenje za osiguravajuća društva, gradski budžet, odnosno za džepove građana.

Oglasio se i "kamerman"

Korisnik Jutjub internet stranice pod imenom "Gvantanamo" objavio je pored svog video snimka detaljnije objašnjenje.

"Poštovani gledaoci, uvidevši da je ovaj video za kratko vreme postigao ogromnu popularnost smatram da mi je dužnost da celu situaciju objasnim. Prvi deo snimka se dešava u prodavnici na Slaviji za vreme paljenja Mekdonaldsa i tada sam sasvim slučajno snimio ove dve devojke, koje zatim ponovo srećem pkako pustoše lokal u Sremskoj ulici...", navodi "Gvantanamo".

On na kraju kaže da da su ovo ipak samo marginalne pojave, a da su g"rađani Srbije u ogromnoj većini normalni i pošteni ljudi"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

398 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: