Dulić smenio zamenika iz DSS

Beograd -- Oliver Dulić razrešio dužnosti zamenika predsednika parlamenta, potpredsednika skupštine Radojka Obradovića iz DSS.

Izvor: B92
Podeli

Jedinstvo vladajuće koalicije koje DS i DSS demonstriraju kada je reč o važnim državnim pitanjima, nije često i u redovnoj praksi. Kako B92 saznaje, predsednik Skupštine Oliver Dulić razrešio je dužnosti svog zamenika iz DSS Radeta Obradovića. Dulić je za B92 potvrdio tu informaciju, ali nije želeo da kaže koji su razlozi za tu smenu.

"Ja po Poslovniku imam pravo da imenujem nekog od potpredsednika da me menja u slučaju da sam ja odsutan, to je do sada bio Rade Obradović. Ja imam sjajnu saradnju sa gospodinom Obradovićem i mislim da će on to i u budućnosti raditi. U toku sledeće nedelje, kada se budemo dogovorali oko plana rada, ja ću se sastati sa potpredsednicima i dogovoriti se ponovo na koji način ćemo da funkcionišemo; u svakom slučaju, siguran sam da ćemo nastaviti da sarađujemo kako smo sarađivali do sada", rekao je Dulić.

B92: "Da li to znači da će on možda ponovo biti vaš zamenik ili ne?"

Dulić: "Verujem da da, ali bih to voleo da uradim u dogovoru sa svim drugim potpredsednicima."

B92: "Možete li da kažete razlog zbog kojeg ste doneli takvu odluku o oduzimanju ovlašćenja?"

Dulić: "U ovom trenutku razlozi za takvu odluku su prestali."

Ipak, nezvanično se može čuti da je razlog za smenu zamenika predsednika Skupštine prošle nedelje inicijativa poslaničke grupe DSS-Nova Srbija za vanrednu sednicu Skupštine, koju je tražilo 144 poslanika, među njima i radikali i SPS.

Rade Obradović nije želeo da govori o razlozima smene sa mesta zamenika predsednika parlamenta.

"O razlozima za moju smenu s mesta zamenika predsednika trebalo bi da govori predsednik Skupštine Oliver Dulić. Slažem se da je naša saradnja bila jako dobra", kazao je Obradović.

Podsetimo, prema Poslovniku o radu parlamenta, predsednik Skupštine može da imenuje jednog od potpredsednika da ga menja kada je on odsutan.

U tim situacijama, zamenik predsednika ima sva ovlašćenja prvog čoveka Skupštine, među kojima je i zakazivanje skupštinskih sednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 106 idi na stranu