Pacovi u vrtiću "Pčelica"

Beograd -- U neposrednoj blizini vrtića "Pčelica" na Novom Beogradu postoje legla pacova, koji često zalaze u dvorište u kome se igraju mališani.

Izvor: B92
Podeli

Roditelji dece veoma su zabrinuti za zdravlje svoje dece, dok u vrtiću kažu da već dugo ne mogu da se izbore sa pacovima, jer su okolne zgrade i prolazi puni smeća. Dolazeći u vrtić po svoje dete, Tanja Krstić je zatekla neprijatan prizor. Dok je jednog pacova kljucala ptica, drugi je u dvorištu vrtića jeo ostatke hrane.

Legla pacova su u parku na samo nekoliko metara od vrtića. U vrtiću "Pčelica" kažu da jedino mogu stalno da postavljaju otrov, koji nije rešenje za problem.

O tome koliko pacova ima u ovom delu grada govori i činjenica da je ekipa B92 u poseti vrtiću videla tri uginula pacova, ali deca iz kraja su na njih već navikla.

Jedan od razloga zbog koga se pacovi množe jeste i nehigijena u prolazima obližnjih zgrada.

Gordana Bratuljević, iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, tvrdi da su ovo pojedinačni slučajevi, ali i da je izvršena deratizacija i da je prostor oko vrtića i između zgrada ponovo očišćen.

"Mi smo izašli juče i nismo videli da ima uginulih životinja. One su uklonjene u međuvremenu, nema nikakvih novih da smo videli. Takođe, nema novih aktivnih rupa. Moram da kažem da, u odnosu na neki prethodni period, zaista prostor između i oko zgrada je sada očišćen i to će, naravno, poboljšati situaciju u narednom periodu, bar što se tiče problema na ovoj lokaciji, što se tiče glodara", rekla Gordana Bratuljević.

Sistematska deratizacija u Beogradu sprovodi se dva puta godišnje, u proleće i na jesen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 74 idi na stranu