RIK: Ponavljanje izbora u Boljevcu

RIK je odlučio da drugi krug izbora za predsednika Srbije bude ponovljen na jednom izbornom mestu u Opštini Boljevac.

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2008.

09:00

Default images

Izbori će na biračkom mestu u Mesnoj zajednici Dobro polje, gde je u birački spisak upisano 362 birača, ponovo biti održani 12. februara. Konačni rezulati trebalo je da budu objavljeni najkasnije sutra, a sada će se to desiti 16. februara do 20 časova. Rok za objavljivanje konačnih rezultata je 96 sati od završetka ponovljenog glasanja.

Prigovor je podneo građanin Slavoljub Mitrović iz Dobrog polja, koji je naveo da je birač Ratomir Lazarević u nedelju glasao sa ličnom kartom čija je važnost istekla 6. januara.

Dulićeva kritika RIK-u

Predsednik Skupštine Oliver Dulić je, prilikom gostovanja u Kažiprstu B92, kritikovao odluku RIK da se izbori za predsednika Srbije ponove na jednom biračkom mestu, čime je juče odloženo saopštavanje konačnih rezultata izbora za predsednika Srbije i ocenio da je važno da predsednik položi zakletvu.

"Ako neko toliko čeka da se donesu strateške odluke, zašto onemogućava da predsednik položi zakletvu", upitao je on i dodao da čak ni predstavnici SRS nisu insistirali na odlaganju odluke RIK-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: