"Da kandidati podnesu izveštaj"

Transparentnost Srbija pozvala učesnike predsedničkih izbora da podnesu izveštaj o prihodima i rashodima u kampanji.

Izvor: Beta

Utorak, 05.02.2008.

13:47

Default images

Zakonski rok za podnošenje izveštaja je 13. februar. U toj nevladinoj organizaciji zadovoljni su što je borba protiv korupcije bila jedna od najvažnijih tema u kampanji i poručila kanidatima da je naročito važna podrška za doslednu primenu antikorupcijskih propisa.

"Budući da je jedan od ključnih propisa te vrste Zakon o finansiranju političkih stranaka, javnost sa pravom očekuje i od predlagača izabranog predsednika i od stranaka koje su predložile druge učesnike u izbornoj trci, da do 13. februara podnesu potpun izveštaj o strukturi svih prihoda i o troškovima kampanje", piše u saopštenju.

Transparentnost Srbije ocenila je da je još važnije da predstavnici stranaka u Republičkoj izbornoj komisiji "veoma ozbiljno shvate svoj zadatak kontrole izveštaja o finansiranju kampanje, kako se ne bi ponovila situacija kakva je bila nakon svih dosadašnjih izbora, da i pored osnovanih sumnji u kršenje zakona javnost ostane uskraćena za podatke o tome, a prekršioci ostanu nekažnjeni".

"Iako nadležnosti predsednika u oblasti antikorupcijske borbe nisu velike, smatramo da on, svojim autoritetom, može davati putokaz vladi i drugima u društvu kako bi se borba protiv korupcije održala visoko na listi prioriteta, ali i kako taj prioritet ne bi postojao samo na deklarativnom nivou", navodi Transparentnost Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: