Nova vlada Gruzije

Skupština Gruzije jednoglasno je danas, na vanrednoj sednici, prihvatila novi sastav vlade, sa premijerom Ladom Gurgenidzeom na čelu.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2008.

15:27

Default images

U dosadašnjem sastavu vlade izvršene su i pesonalne i strukturne izmene, izabrano je novih šest ministara i dva državna ministra, a potpredsednika će biti pet. Za ministra inostranih poslova izabran je David Bakradze, dosadašnji državni ministar za rešavanje južnoosetijskog i abhaskog konflikta.

Umesto njega izabran je Temuri Jakobašvili, a ministarstvo je preimenovano u Ministarstvo za reintegraciju.

U vladi su zadržali položaje ministri odbrane i unutrašnjih poslova David Kezerašvili i Vano Mrabišvili, kao i ministri finansija i energetike, Nikoloz Gilauri i Aleksandar Hetaguri.

Dosadašnji ministar za evroatlantske integracije Giorgij Baramidze takođe je ostao u vladi, u kojoj je i vicepremijer.

Zamenik državnog tužioca Nika Gvaramija izabran je za ministara pravde, a novi ministar za ekonomski razvoj je dosadašnja šefica administracije predsednika Mihaila Sakašvilija Ekaterina Šarašidze.

Uvedene su i funkcije državnog ministra za dijasporu i za regionalnu upravu. Tri opozicione frakcije odbile su da učestvuju u glasanju, smatrajući da rekonstruistana vlada neće dovesti ni do čega novog u zemlji.

Sastav vlade utvrđen je na osnovu predloga Sakašvilija, posle njegove pobede na vanrednim predsedničkim izborima 5. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: