Miting Tomislava Nikolića u Areni

Završna konvencija predsedničkog kandidata SRS-a Tomislava Nikolića održana je u punoj hali Beogradske arene.

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.01.2008.

21:25

Default images

Simpatizeri i pristalice Srpske radikalne stranke okupili su se oko 19 časova u hali sa stranačkim zastavama, bedževima, transparentima, zastavama Srbije i crvenim balonima koji su simbol glavne parole Tomislava Nikolića: "Svim srcem". Konvencija je počela pesmom "Sprem'te se, spremt'te se, četnici".

Kandidat Srpske radikalne stranke za predsednika Srbije Tomislav Nikolić večeras je izrazio uverenje da će pobediti na izborima i poručio da će ujediniti Srbiju.

"Nemam ništa protiv Evropske unije i njihovih vrednosti, ali imam samo jedan mali zahtev - ne dirajte nam Kosovo i Metohiju", rekao je Nikolić na završnoj predsedničkoj konvenciji u beogradskoj "Areni".

On je, takođe, obećao da će akcije koje će građani dobiti od prodaje javnih preduzeća vredeti 2.000, a ne 1.000 evra kako se to danas najavljuje.

Nikolić se osvrnuo i na izjavu koju je dao u kampanji o preispitivanju pojedinih sudskih predsuda i na reagovanja koja su potom usledela.

"Naravno da ću da pustim čoveka koji je osudjen na četiri meseca, a deca mu kod kuće gladna. Ali, da mi se ne obrate ubice, narkodileri, oni koji siluju i mafija koja će uskoro biti u zatvoru. Za njih pomilovanja nema", rekao je Nikolić.

Konvenciji su prisustvovali rukovodstvo stranke, kao i predsednik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević, predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović i glumac i nekadašnji istaknuti član Jugoslovenske levice Desimir Stanojević.

Ispred Arene prodavala su se stranačka obeležja SRS-a, zastave Srbije, šalovi Crvene zvezde i Partizana, obeležja nacionalističkog četničkog pokreta i osvežavajuća pića.

Skup radikala biće završen u pet minuta do ponoći nastupom pobednice "Evrovizije" Marije Šerifović.

"Pobeda svih koji su se borili za otadžbinu"

Predsednik SRS-a Vojislav Šešelj poručio je večeras, u pismu iz Haga, učesnicima završne konvencije predsedničkog kaniditata SRS-a da će pobeda Tomislava Nikolića na izborima značiti i pobedu Srbije.

"Pobeda Nikolića biće pobeda pravde, istine i poštenja, pobeda Srbije i njen opstanak kao države, ali i pobeda svih onih koji su se borili za otadžbinu", poručio je Šešelj u pismu podrške, koje je pročitano na završnoj konvenciji u novobeogradskoj "Areni".

Lider SRS-a, koji se pet godina nalazi u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, naveo je da bi pobeda Nikolića "značila i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbiji i brigu o našim sunarodnicima u Crnoj Gori i Republici Srpskoj".

Šešelj je, navodeći da su građani Srbije u prvom krugu predsedničkih izbora ukazali veliko poverenje Nikoliću, pozvao građane Srbije da izađu na izbore u nedelju, 3. februara, i glasaju za promene.

"Nikolić jedini iskreno želi očuvanje teritorijalnog integriteta zemlje i borbu protiv korupcije", naveo je Šešelj u pismu koje je pročitao oficijelni voditelj završne konvencije kandidata SRS-a za predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

"Pozdrav zastavama DSS-a, NS-a i SPS-a"

Srbiji su neophodne promene, koje kao i bolju budućnost može obezbediti predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić, poručili su večeras govornici na završnoj konvenciji kandidata te stranke u novobeogradskoj "Areni".

Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić zahvalio se pristalicama te partije i građanima što su "dali sve od sebe za bolju, drugačiju i promenjenu Srbiju" i što su "dali svoje srce Srbiji i Nikoliću".

"Borili smo se jače i više nego ikada i uradili sve što je u našoj moći da Nikolić pobedi", rekao je Vučić.

On je zamolio da prisutni pozdrave i zastave Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Socijalističke partije Srbije, jer će i oni, kako je rekao, u nedelju biti za Nikolića zato što i oni vole Srbiju i hoće da očuvamo Kosovo unutar Srbije.

Potpredsednica Centralne otadžbinske uprave SRS-a Gordana Pop-Lazić poručila je da će njihov predsednički kandidat krčiti put za mlade, za koje će SRS sve svoje potencijle staviti u funkciju izvesnije budućnosti.

"Da bismo popravili stanje u svim segmentima ovog našeg bolesnog društva potrebno je da glasate i srcem i razumom, koji će vam reći da su Srbiji promene neophodne i da ih je najlakše izdejstvovati na izborima", ukazala je ona.

Lider Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije Milan Ivanović ocenio je da "Srbija veruje Nikoliću zato što je za bespogovornu odbranu Kosova i Metohije, što zagovara integracije, ali samo sa Kosovom u okvirima Srbije, jer se zalaže za partnerstvo sa Rusijom i zato što će ujediniti Srbiju".

Prema rečima šefa Izbornog štaba SRS-a Dragana Todorovića, dolaskom Nikolića "propašće lopovi, a građani Srbije će početi da se uspravljalju".

"Građani hoće predsednika koji će da zaštiti državu, koji će da je promeni i omogući da svi građani žive poštenim životom", ukazao je Todorović.

Okupljenima završne konvencije na maternjim jezicima obratili su se i predstavnici mađarske, slovačke, vlaške, rusinske, islamske i romske nacionalne zajednice u Srbiji, koje su pozvali pripadnike zajednica da podrže Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora.

U prepunoj novobeogradskoj hali sportova govorili su i književnik Brana Crnčević, predsednik Stranke srpskog jedinstva Borislav Pelević, predsednik opštine Svilajnac Dobrivoje Budimirović-Bidža, predsednik opštine Zaječar i predsednik Pokreta za krajinu Boško Ničić.

Pobednica prošlogodišnjeg takmičenja "Evrovizije" Marija Šerifović je nakon izvođenja pesme "Molitva" rekla da nije na konvenciji zato što se razume u politiku, već zato što su joj radikali ispunili data obećanja.

"Ako su meni ispunili - ne vidim razlog da ih ne ispune i vama", poručila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: