Vođa Nacionalnog stroja za Nikolića

Beograd -- Vođa ultradesničarske organizacije Nacionalni stroj Goran Davidović priželjkuje pobedu kandidata SRS-a Tomislava Nikolića.

Izvor: Tanjug
Podeli

U tekstu pod naslovom "Za koga na izborima", koji je objavio na svom veb-sajtu, Davidović je objasnio svojim pristalicama da neće glasati, ali da u drugom krugu predsedničkih izbora "priželjkuje pobedu Nikolića, ne zato što ga voli, već zato što bi voleo da vidi kako bi njegova predsednička vladavina izgledala u praksi".

Davidović je kazao da su neosnovane poruke Nikolićevog protivkandidata Borisa Tadića da će se u Srbiji dogoditi nešto dramatično ukoliko pobedi kandidat Srpske radikalne stranke.

"Ako smo preživeli dosmanlije, šta još može da nam se desi? Neka Toma bude predsednik. Neka proba. Da vidimo i to čudo. Zbog toga navijam za Nikolića. Za Tomu - svim srcem", piše Davidović.

Davidović je u novembru 2006. osuđen na godinu dana zatvora zbog širenja verske, nacionalne i rasne mržnje, nakon što je sa grupom pripadnika Nacionalnog stroja nasilno prekinuo antifašističku tribinu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, gde su vređali i šamarali učesnike i druge prisutne.

Pripadnici Nacionalnog stroja su 7. oktobra prošle godine napravili incident i na antifašističkom mitingu u Novom Sadu, koji je organizovan nakon što su se građani okupili kako bi sprečili održavanje zabranjenog skupa neonacista koji su obeležavali rođendan Hajnriha Himlera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 38 idi na stranu