Preminuo Milenko Zablaćanski

Poznati glumac Milenko Zablaćanski preminuo je danas na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu u 53. godini.

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2008.

18:38

Default images

Zablaćanski je 5. januara teško povređen u saobraćajnoj nesreći na Zlatiboru i od tada je bio u komi. Milenko Zablaćanski bio je član beogradskog Pozorišta na Terazijama, a širokoj publici je poznat po ulogama u više TV serija. Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

"Pored svih preduzetih mera intenzivnog lečenja i posle višednevne borbe za život, nakon teških povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, glumac Milenko Zablaćanski preminuo je danas u 17.05 na VMA", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Dodaje se da je ministar odbrane Dragan Šutanovac izrazio najiskrenije saučešće porodici i svim poštovaocima njegovog dela.

Zablaćanski je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Ognjenke Milićević.

U beogradskom Pozorištu na Terazijama ostvario je uloge u predstavama "Trajkovići", "Heroji", "Kabare", "Svetlosti pozornice", "Lutka s naslovne strane", "Svadba u kupatilu" i drugim.

Širu popularnost stekao je igrajući u televizijskim dramama, a posebno u serijama Siniše Pavića "Srećni ljudi", "Porodično blago", "Stižu dolari" i "Bela lađa".

U filmu Zdravka Šotre "Gde cveta limun žut" tumačio je lik američkog novinara Džona Rida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: