Putin pisao Borisu Tadiću

Beograd -- Vladimir Putin poželeo je predsedniku Srbije Borisu Tadiću puno uspeha u njegovom delovanju za "dobrobit prijateljske Srbije".

Izvor: Beta
Podeli

U ličnom pismu koje je Tadiću večeras uručio ruski ambašador u Beogradu Aleksandar Aleksejev, predsednik Rusije je predsedniku Srbije čestitao 50. rođendan i naveo da je on u Rusiji dobro poznat kao istaknuti političar i pristalica svestranog razvoja odnosa dve zemlje.

"Srbija je bila i jeste ključni partner Rusije na Balkanu", istakao je Putin i naveo da "posebno zadovoljstvo izaziva vidljivo povećani intenzitet političkog dijaloga, koji za osobinu ima visok stepen poverenja i podudaranje pristupa ključnim" međunarodnim pitanjima.

"To u potpunosti važi za saradnju oko rešavanja kosovskog pitanja, zasnovanog na poštovanju načela međunardnog prava", istakao je Putin, rečeno je Beti u kabinetu Tadića.

Ruski predsednik je u pismu Tadiću naveo da su pred Srbijom i Rusijom "veliki zadaci kvalitetnog poboljšanja trgovinsko-ekonomske saradnje za koju je karakterističan stabilan tempo rasta bilateralne robne razmene".

Putin je istakao i da je od "posebnog značaja realizacija zajedničkih projekata u oblasti energetike".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 124 idi na stranu