Potpisan sporazum sa rezervistima

Beograd -- Vlada Srbije i predstavnici vojnih rezervista iz Kuršumlije potpisali su danas sporazum o isplati zaostalih ratnih dnevnica.

Izvor: Beta
Podeli

Sporazum o isplati ratnih dnevnica potpisali su ministar pravde Dušan Petrović i ministar finansija Mirko Cvetković sa predstavnikom štrajkačkog odbora vojnih rezervista Dejanom Miloševićem. Kako je saopšteno iz Ministarstva, kriterijume za raspodelu novčane pomoći izradiće zajedničke komisije sastavljene od predstavnika lokalnih samouprava i štrajkačkih odbora ratnih vojnih rezervista.

Milošević je rekao da će sporazumom biti regulisana isplata socijalne pomoći nerazvijenim opštinama u iznosu od dve milijarde dinara i biće raspodeljena na opštine Kuršumlija, Prokuplje, Blace, Doljevac, Žitorađa, Lebane i Bojnik.

"Veoma smo zadovoljni sporazumom koji smo danas potpisali sa predstavnicima Vlade Srbije. Takođe su zadovoljni svi vojni rezervisti, jer je samo za opštinu Kuršumlija izdvojeno 421 milion dinara", kazao je on, uz očekivanje da će sredinom sledeće nedelje početi isplata.

On je rekao i da će novac biti uplaćen štrajkačkim odborima vojnih rezervista iz tih gradova, a zatim će se se izvršiti pojedinačna raspodela sredstava.

U štrajkačkom odboru rezervista iz Kuršumlije rekli su da današnji sporazum ne znači i prekid protesta, već će se oni svake večeri održavati "sve do isplate ratnih dnevnica svakom učesniku rata na Kosovu 1999. godine".

Politika

strana 1 od 8297 idi na stranu