Tadić posetio Zrenjanin i Kanjižu

Zrenjanin, Kanjiža -- Predsednički kandidat Boris Tadić obišao je u Zrenjaninu pogon fabrike, a potom održao predizborni skup u Kanjiži.

Izvor: Beta
Podeli

Predsednik Srbije i predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić susreo se sa menadžmentom fabrike Drekslmajer, a tokom posete Zrenjaninu izjavio je da ekonomija u Srbiji može da napreduje samo ako je država stabilna i u svetu poštovana.

"Ovde će se uskoro otvoriti hiljadu radnih mesta kao još jedan dokaz da Srbija može da napreduje samo ako je stabilna. Nema te kompanije u svetu koja će investirati u zemlju koja je nestabila i u kojoj se ne zna kakve će se odluke donositi sutra, u zemlju koja nema jake ekonomske i političke veze sa svetom", rekao je Tadić.

Poturak: Podrška Tadiću

Potpredsednik Sandžačke demokratske partije Munir Poturak pozvao je danas građane da 20. januara, na predsedničkim izborima, daju glas kandidatu Demokratske stranke Borisu Tadiću.

"Bolji život koji prezentuje Tadić znači veće plate, bolje obrazovanje, znači da imamo više prijatelja u okruženju i u međunarodnim institucijama," rekao je on.

Predsednik Srbije je rekao da zna da građane najviše tišti nezaposlenost i da je to i dalje naš najveći problem, mada je u poslednjoj godini dana nezaposlenost smanjena za 17 odsto.

"To je dobro, ali ni iz daleka dovoljno. Da bismo stvarali klimu u kojoj se otvaraju nova radna mesta, rastu plate, raste životni standard, moramo da nastavimo da radimo ozbiljno, mirno, staloženo i uporno gradimo odgovarajuće političko, društveno, socijalno okruženje za velika ulaganja u Srbiji", rekao je on.

Predsednik Tadić je rekao da će samo tako Srbija ići napred brže i da ćemo samo tako lakše preći prepreke sa kojima se suočavamo.

"Promene koje smo započeli uspešno ćemo završiti i obezbedićemo sigurno bolji život za naše radnike i građane i bolju budućnost za našu decu", dodao je Tadić.

Predsednik Srbije je 18. oktobra razgovorao sa delegacijom Drekslmajera i tada je dogovoreno otvaranje tog pogona za proizvodnju u automobilskoj industriji.

Tadić će u okviru predizborne kampanje danas obići više mesta u Vojvodini.

"Odustajanje od EU je odustajanje od Kosova"

Odustajanje od ulaska u Evropsku uniju predstavljalo bi odustajanje od Kosova i Metohije, kazao je predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić tokom posete Kanjiži.

"Kandidatura za EU je, praktično, kandidatura za bolji život, za bolji standard. Približavanje Srbije EU jača našu zemlju na svaki način, a samo jaka Srbija može da zaštiti svoje interese kada je Kosovo u pitanju", rekao je Tadić i istakao da je "odustajanje od evropskog puta bukvalno je odustajanje od Kosova".

Predsednički kandidat DS-a je rekao da je "potpuno jasno da Srbija ne ide u EU zbog nekakve članske karte, već zbog potrebe da razvija privredu, da otvori proizvodne pogone i nova radna mesta, da zapošljava Srbiju i da je izgrađuje".

Obraćajući se građanima Kanjiže u opštinskoj sali, među kojima su uglavnom bili poljoprivrednici, Tadić je rekao da će, ukoliko budemo ušli u EU, biti sve više sredstava za poljoprivredu iz pristupnih fondova Unije.

Od ovoga što sada imamo je 60 miliona evra već opredeljeno za poljoprivrednu proizvodnju, ali to nije dovoljno, naveo je Tadić i najavio da ćemo u slučaju da "budemo išli prema EU imati ogromna sredstva, jer je više od 1,2 milijarde evra obezbeđeno za investicije u Srbiji od čega je dobar deo sredstava za razvoj poljoprivrede".

Đilas: Tadićeva politika mira i stabilnosti

Funkcioner Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je danas da je politika predsedničkog kandidata DS-a Borisa Tadića politika koja garantuje mir, stabilnost i prosperitet Srbije i da je zato važno da ona dobije podršku građana za narednih pet godina.

"Ako neko kaže: danas je sve sjajno i sve je super, taj ne govori istinu, ali danas je sigurno mnogo bolje nego što je bilo pre osam godina", rekao je on novinarima u Knez-Mihailovoj ulici, gde je razgovarao sa građanima u okviru predizborne kampanje.

Đilas je izrazio uverenje da će građani Srbije prepoznati politiku koju Tadić vodi tri i po godine i da će na ovom, kako je istakao, referendumu, na kojem se bira između dve ideje i dve vizije Srbije, dati podršku svemu onome što je on radio u proteklom periodu.

Dodao je i da će politika Borisa Tadića prema Kosovu i Metohiji uvek biti takva da zaista dođe do mira i dogovora kada je u pitanju budući status te pokrajine.

"Naša osnovna politika odbrane Kosova jeste da je to deo teritorije Srbije i svaka priča promene granica dovela bi do nestabilnosti celog Balkana a ne samo Srbije", ocenio je Đilas i kazao da veruje da će na kraju prevladati razum i da će se doći do rešenja koje je prihvatljivo za sve.

Đilas nije želeo da komentariše izjavu premijera Vojislava Koštunice da EU treba da bira da li će da potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom ili će da pošalje svoju misiju na Kosovo, ali je podsetio da je pridruživanje EU jedan od principa Vlade Srbije.

"Moramo da vidimo da li će nam EU ponuditi da potpišemo Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, pa da ga onda, u skladu sa već donetim odlukama Vlade i Skupštine, potpišemo", kazao je on i dodao da je mesto Srbije u Evropi.

Izbori

Objavljeni rezultati u Sjenici

Sjenica, Beograd -- Nakon ponovljenih izbora u Sjenici, rezultati pokazuju da će "Bošnjačka lista za Evropski Sandžak" imati 14, a koalicija "Za Evropsku Sjenicu" 12 odbornika.

Izbori sreda 11.06. 22:12 Komentara: 8

NS: Ne odustajemo od zahteva

Beograd -- Potpredsednica NS Dubravka Filipovski izjavila je da stranke koje su potpisale sporazum o vlasti u Beogradu neće odustati od zahteva za konstitutivnom sednicom.

Izbori sreda 11.06. 13:36 Komentara: 4

Tadić: Razgovori nisu ni počeli

Beograd, Brisel -- Razgovori sa koalicijom okupljenom oko SPS-a nisu još počeli i svaka priča da je premijer dogovoren plod je spekulacija i novinarskih nagađanja, izjavio je Boris Tadić.

Izbori utorak 10.06. 19:05 Komentara: 31
strana 1 od 238 idi na stranu