Izrael shvata ozbiljno pretnje

Tel Aviv -- Izrael je sinoć saopštio da ozbiljno shvata pretnje Osame Bin Ladena da će proširiti sveti rat i na tu zemlju.

Izvor: Tanjug
Podeli

Bin Laden je najavio "krv za krv, uništenje za uništenje" Izraelu, iako je poruka na audio traci, koja traje bezmalo jedan sat, uglavnom bila posvećena Iraku. Portparol izraelskog premijera Mark Regev je rekao da je Izrael svestan opasnosti, s obzirom da se operativci Al Kaide sve više približavaju Izraelu.

"Izrael ozbiljno shvata Bin Ladenove pretnje. Mi smo videli aktivnosti Al Kaide severno od Izraela, u Libanu i istočno od Izraela, u Jordanu i južno od Izraela, na Sinaju," kazao je Regev, naglasivši da ima dokaza o aktivnostima mreže i na palestinskim teritorijima pa se zato Izrael neće ponašati neodgovorno.

Bin Laden je oštro kritikovao one zemlje koji teže normalizaciji odnosa s Izraelom.

"Ja bih želeo da uverim naš narod u Palestini da ćemo proširiti naš džihaad tamo. Nameravamo da oslobodimo Palestinu, čitavu Palestinu od reke (Jordana) do mora (Sredozemnog). Nećemo priznati ni jedan santimer za Jevreje u zemlji Palestini, kako su to drugi muslimani uradili," kazao je Bin Laden.

strana 1 od 152 idi na stranu