Pakistan sutra odlučuje o izborima

Izborna komisija Pakistana sutra će odlučiti da li će parlamentarni izbori, koji su bili zakazani za 8. januar, biti odloženi.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.12.2007.

09:09

Default images

Odluka se donosi zbog krize sa kojom se zemlja suočila posle atentata na lidera opozicije Benazir Buto. Sekretar izborne komisije Kanvar Dilašad rekao je novinarima da će konačna odluka o odlaganju izbora biti saopštena sutra, dodajući da je komisija poslala vladi "preporuku" za odlaganjem izbora.

Prvobitno je bilo dogovoreno da se danas odlučije o izborima, ali je to odloženo pošto još nisu stigli izveštaji lokalnih izbornih komisija. Pakistanska izborna komisija predložila je da se parlamentarni izbori odlože za neodređeno vreme.

Predstavnici izborne komisije su ranije naveli da štampanje glasačkih listića u jednoj od dve štamparije "potpuno prekinuto". Ta štamparija se nalazi u Karačiju, na jugu zemlje, jednom od gradova koji su najviše pogođeni neredima.

Onemogućen je ili otežan rad i članovima više od 40 izbornih jedinica, a brojna glasačka mesta su uništena.

U provinciji Sindih,na jugu zemlje, u kojoj je rođena Benazir Buto, besni građani su zapalili prostorije izborne komisije.

U Pakistanskoj narodnoj partiji - na čijem su čelu od juče sin i muž Benazir Buto - Bilaval Buto i Asif Ali Zardari - kažu da su spremni da izađu na izbore 8. januara.

Bivši premijer Navaz Šarif je, međutim, posle atentata na Benazir Buto najavio da će bojkotovati glasanje ukoliko ono bude održano 8. januara.

Pakistan su posle ubistva na Benazir Buto suočio sa jednom od najtežih kriza u poslednjih šest decenija.

U nemirima posle atentata, dosad je stradalo skoro 50 građana, uglavnom pristalica bivše premijerke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: