DSS: Nema žurbe oko podrške

Pitanje ko će dobiti podršku stranke premijera Vojislava Koštunice - Velimir Ilić ili Boris Tadić, neće dobiti odgovor ove godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2007.

14:47

Default images

Posle dugog premišljanja, kandidaturu za predsednika Srbije je, tokom vikenda, predao i lider Nove Srbije Velimir Ilić, tako da će vladajuća koalicija sada imati dva kandidata. Ostaje otvoreno pitanje ko će dobiti podršku stranke premijera Vojislava Koštunice - Velimir Ilić ili Boris Tadić.

Posle usvajanja Rezolucije o Kosovu, dogovora oko datuma pokrajinskih i lokalnih izbora, na trenutak se činilo da su otklonjene sve prepreke da posle G17, i DSS podrži predsedničkog kandidata DS-a Borisa Tadića.

Podršku DSS-a Tadiću doveo je u pitanje lider Nove Srbije Velimir Ilić, koji je u subotu predao kandidaturu za predsedničke izbore.

On je, tom prilikom, izjavio da stariji koalicioni parner iz narodnjačkog bloka, DSS, nema ništa protiv njegove kandidature.

Iako je do predsedničkih izbora ostalo samo dvadesetak dana, DSS ne žuri sa odlukom.

Šef poslaničkog kluba DSS Miloš Aligrudić za B92 kaže da ta stranka još nije donela odluku, ali najavljuje da podrška, svakako, neće biti aktivna.

"Pa, da vam kažem, nije neka žurba. Ima vremena do 20. januara", kazao je Miloš Aligrudić.

On je rekao da, pošto DSS nema svog kandidata na izborima, ova stranka ne mora da se izjasni 20 dana pred izbore.

"Ljudi se odlučuju u poslednjih pet - šest dana. Videćemo", izjavio je Aligrudić.
Miloš Aligrudiæ (FoNet, arhiva)
Šef poslaničkog kluba DSS-a u Skupštini ocenjuje da kada jedna politička stranka nema svog kandidata na izborima, onda u tom slučaju nema aktivne podrške.

"Kretanje po mitinzima - ne, lepljenje platakata - ne... Ali, podrazumeva se iznošenje nekog političkog stava. Ima vremena, iznećemo ga. Naši birači će znati šta je otprilike stav DSS-a", najavio je Aligrudić.

On kaže da se nada da će se birači DSS-a prema tom stavu upravljati.

"Pa ako hoće – hoće, ako neće - ne moraju", zaključio je Aligrudić.

Rok za predaju kandidatura za predsedničke izbore 20. januara istekao je u ponoć, a konačna lista kandidata biće utvrđena do 4. januara.

Republička izborna komisija je, do sada, potvrdila devet kandidatura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: