Uhapšeni zbog terorističkih kampova

U zajedničkoj akciji policija Srbije, Nemačke i Francuske, uhapšene su dve osobe zbog organizovanja terorističkih kampova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2007.

15:05

Default images

MUP je saopštio da su, u zajedničkoj akciji policija tri države, uhapšeni Adnan Hot (28) i Nedžad Memić (30), zbog sumnje da su organizovali terorističke kampove na planini Ninaja, u blizini mesta Žabren. Hot i Memić su uhapšeni zbog osnovane sumnje da su organizovali terorističke kampove u kojima je izvođena obuka, kao i lokacije sa sakrivenim oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima.

"Zahvaljujući višenedeljnoj zajedničkoj akciji srpske, nemačke i francuske policije locirani su, a potom i lišeni slobode", kaže se u saopštenju MUP-a Srbije.

Po završenom ekstradicionom postupku u Nemačkoj, osumnjičeni Hot je priveden istražnom sudiji Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu.

Drugooptuženi Memić se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru u Francuskoj, po odluci suda u Dižonu, navedeno je u saopštenju.

Policija je 11. juna ove godine na području Novog Pazara, Tutina i Sjenice pronašla više od 10.000 komada puščane municije i više od 15 kilograma eksplozivne smese koja potiče sa Kosmeta, a planirano je da bude upotrebljena u terorističkim aktivnostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: