Paketići deci sa Kosova

Četiri stotine paketića prikupljenih tokom akcije B92 podeljeno je u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2007.

10:26

Default images

Deci iz Goraždevca, Orahovca i Velike Hoče poklonjeni su slatkiši, školski pribor i garderoba zahvaljujući građanima Srbije koji su svakodnevno donosili poklone u zgradu televizije. Akciju su pomogli i Ikarbus, Fond za razvoj autonomnih pokrajina regiona i Demokratska stranka.

Paketići i po neki računar usrećio je mališane koji Novu Godinu čekaju u srpskim enklavama na Kosovu.

Prema rečima našeg novinara Miloša Milovanovića, koji je imao prilku da se sretne sa tom decom i uruči im poklone, atmosfera na jugu ne protiče u prazničnom raspoloženju.

"Sami prilazi u srpskim enklavama nisu čak u potpunosti ni raščišćeni od snega tako da je bilo teško da se prođe i onda ne očekujete mnogo od same podele. Međutim,deca su izuzetno vesela, raduju se prirodnijim, najobičnijim stvarima kao što je sneg, grudvanje, razgovor, šala", rekao je on.

Takođe, on dodaje da su sa njima igrali košarku, pričali, šalili se pre same dodele paketića i da su njihova lica bila ozarena i nasmejana.

Ekipa TV B92 je nastojala da deca dobiju paketiće pre Nove godine.

Kako Miloš navodi, put do Kosova i sama organizacija podele paketića nije bila jednostavna.

"Bilo je poprilično komplikovano kad smo shvatili da takve stvari podrazumevaju odgovarajuću proceduru jer potrebna su vam brojna odobrenja, kao što su na primer sanitetske potvrde", kaže on.

On dodaje da to uključuje i sam dogovor sa međunarodnim vlastima, "kako zbog same dodela paketića tako i zbog bezbednosti, a znamo da se u pojedinim delovima Kosova ne moze kretati bez policijske pratnje".

Paketići su na vreme stigli u domove oko 400 mališana koji će u Novu godinu ući sa novom garderobom, novim priborom i još po nekim sitnicama koje su im građani Srbije poklonili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: