"Podnete krivične prijave"

Beograd -- Goran Petrović potvrdio da je podneta krivična prijava protiv njega i nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Dušana Mihajlovića.

Izvor: B92
Podeli

Krivične prijave su podnete zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno neovlašćenog prisluškivanja. Bivši načelnik Državne bezbednosti Srbije Goran Petrović rekao je da je reč o predistražnom postupku, koji traje već dve-tri godine, i da je pre nekoliko dana dobio obaveštenje iz suda da će biti otvorena istraga.

"Tamo su apostrofirane dve ličnosti, novinar Vuk Cvijić i advokat Toma Fila", rekao je Petrović u Kažiprstu Radija B92, ističući da je ceo taj postupak proglašen službenom ili državnom tajnom.

Petrović je, takođe, rekao da ne može da govori o detaljima jer je postupak proglašen "nekakvom državnom ili službenom tajnom".

"Ja sam rekao da su oznaku službene ili državne tajne stavili upravo oni koji ne žele da se ta stvar jednostavno razjasni. Kada bih mogao, verujte mi, ja bih vam u tri minuta objasnio o čemu se tu radi. Dakle, nema nikakvih zloupotreba, niti tih velikih i pompeznih stvari, kao što se može očekivati kada se podnese jedna krivična prijava protiv takve dve ličnosti, dakle, ministra i načelnika službe.”

strana 1 od 142 idi na stranu