Novogodišnje čestitke

Boris Tadić, Vojislav Koštunica i Oliver Dulić čestitali građanima Srbije nastupajuću 2008. godinu.

Izvor: FoNet

Ponedeljak, 31.12.2007.

10:36

Default images

Tadić poželeo da naredna godina bude srećnija od svih prethodnih."Građanima Srbije želim puno zdravlja, uspeha i sreće, za naše porodice, za našu decu. Želim da imamo puno posla i da radimo više nego u prethodnoj", naveo je predsednik Srbije Boris Tadić u čestitki.

Tadić je istakao da Srbiju u narednoj godini čekaju veliki izazovi i da "zato moramo da se okupimo oko zajedničkog cilja - očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje i naših evropskih integracija".

"To će omogućiti stabilan ekonomski i privredni napredak Srbije", navedeno je u čestitki prosleđenoj iz pres službe predsednika Srbije.

Koštunica: Godina velikih očekivanja i iskušenja

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da će nastupajuća 2008. godina biti godina velikih očekivanja i iskušenja i godina u kojoj Srbija treba da pokaže svu svoju snagu.

"U 2008. godini sledi nastavak borbe za Kosovo i Metohiju, nastavak borbe za jačanje srpske privrede i nastavak borbe protiv kriminala i korupcije. Državne institucije Srbije moraju pokazati najveću odgovornost i ispoljiti puno državno jedinstvo, jer samo na taj način možemo ići napred", naveo je Koštunica u novogodišnjem obraćanju građanima Srbije.

"Suočavamo se sa starim, vekovnim izazovom, da velike sile pokušavaju da nam otmu teritoriju. Danas Srbija ima saveznike, pre svega Rusiju, koji su u Ujedinjenim nacijama saglasno Povelji UN odbranili pravo Srbije da i za nju, kao i za druge države na svetu,
mora važiti princip poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta", rekao je Koštunica.

Kako je kazao, Srbi na Kosovu i Metohiji moraju da znaju da "marionetska tvorevina koja bi bila jednostrano proglašena, za Srbiju nikada neće postojati", dodajući da će Srbi u Pokrajini uvek biti punopravni i ravnopravni građani Srbije.

Prema njegovim rečima, u narednoj godini započeće izgradnja izuzetno važnog auto-puta Horgoš-Požega, a Vlada Srbije radi na postizanju strateškog sporazuma sa Rusijom o dugoročnoj saradnji u sferi energetike, što će omogućiti snažan razvoj srpske privrede i stabilno snabdevanje građanstva energentima.

"Svaki naš građanin mora da živi bolje i mora biti u mogućnosti da svojoj porodici pruži normalan i dostojan život. Svim građanima Srbije želim mirnu, naprednu i srećnu Novu 2008. godinu", istakao je predsednik Vlade Srbije.

Dulić: Godina velikih odluka

Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić čestitao je danas građanima Srbije Novu godinu i ocenio da će 2008. biti godina velikih odluka.

"Iako je sva naša pažnja usmerena na te velike odluke, ni jednog trenutka ne treba da zaboravimo da se velike odluke donose zbog običnih ljudi, zbog naših komšija i sugrađana", rekao je Dulić.

Njegove novogodišnje želje su zato, kako je rekao, "danas najviše usmerene na one koji u ovoj godini nisu doživeli mnogo radosti - na one kojima je ograničena sloboda kretanja, koji nemaju posao ili su, zbog hroničnog siromaštva, uskraćeni za sitne radosti normalnog života koje mi ostali ponekad nedovoljno cenimo".

"Kako su predstojeći praznici i vreme darivanja, ja pozivam sve građane da, onoliko koliko su u mogućnosti, omoguće našim siromašnim sugrađanima da i oni osete radost praznika", poručio je Dulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: