Tadić: Borba za Srbiju sa Kosovom

Boris Tadić rekao da građani od njega mogu očekivati borbu za jaku i stabilnu Srbiju, Srbiju sa Kosovom i Srbiju u Evropi.

Izvor: B92

Nedelja, 30.12.2007.

13:26

Default images

Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke je u intervjuu novogodišnjem broju kosovskog lista "Jedinstvo" kazao da Beograd neće prihvatiti nametnuto rešenja za status Kosova i da neće prihvatiti nezavisnost pokrajine.

"Nema prihvatanja nametnutog rešenja, nema prihvatanja nezavisnosti. Reakcija države mora da bude jasna, snažna i u skladu sa svim našim drzavnim interesima", rekao je predsednik Srbije, osvrćući se na mogućnost da pojedine zemle unilateralno priznaju Kosovo kao državu.

"Naša pozicija je poboljšana i to se vidi tako što se i dalje govori o nastavku pregovora i što se ne poseže olako za rešenjima na koje mi nećemo pristati. Da nam nije ojačana pozicija ovo bi se odavno završilo na našu štetu", rekao je Tadić.

"Beskompromisna borba protiv korupcije"

Boris Tadić je izjavio da je borba protiv korupcije jedna od centralnih tačaka njegovog programa, jer ona je društveno zlo koje uništava najvažnije pretpostavke budućeg razvoja Srbije.

"Moramo da insistiramo na nekoliko stvari u narednom periodu: da se Srbija zaposli, da građani Srbije imaju dobro zdravlje, da se borimo da znanje bude poštovano, da se borimo za razvoj i investicije u nove puteve i da sve to obezbedimo tako što ćemo da se borimo protiv lopovluka i korupcije", rekao je Tadić prilikom posete osmočlanom domaćinstvu Jona Borke u selu Kuštilj, na granici sa Rumunijom.

On je najavio da će pokrenuti inicijativu za izgradnju autoputa koji bi povezao koridor 10 i koridor 4, i u dužini od 125 kilometara spajao Rumu i srpsko-rumunsku granicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: