Mašinovođa kriv za nesreću?

Iz "Železnica Srbije" saopšteno je da je krivicom mašinovođe došlo do incidenta na beogradskoj železničkoj stanici.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.12.2007.

17:08

Default images

Komisija za uviđaj i isleđenje vanrednog događaja "Železnica Srbije", na osnovu uviđaja na licu mesta i sprovedenog islednog postupka, utvrdila je da je, 23. decembra u 6.15, putnički voz naleteo na grudobran na prvom levom koloseku stanice Beograd, jer mašinovođa nije blagovremeno započeo kočenje.

Putnički voz iz Lapova naleteo je na grudobran zato što mašinovođa Zoran Eskić, zaposlen u Sekciji za vuču i održavanje voznih sredstava Beograd, nije preduzeo adekvatne radnje kako bi blagovremeno zaustavio voz, navodi se u izveštaju te komisije.

U incidentu su povređene 23 osobe.

Svi su bili medicinski zbrinuti i kasnije pušteni kući, osim jedne osobe, koja je zadržana na bolničkom lečenju.

Na grudobranu i putničkim vagonima iz sastava tog voza pričinjena je manja materijalna šteta, dok na lokomotivi, pruzi i postrojenjima kontaktne mreže oštećenja nije bilo, navodi se u saopštenju Medija centra "Železnica Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: