Zatvorska kazna zbog ubistva psa

Okružni sud u Valjevu preinačio Mioljubu Saviću prvostepenu uslovnu u zatvorsku kaznu od tri meseca zbog ubistva komšijskog psa.

Izvor: B92

Petak, 28.12.2007.

07:04

Default images

Savić, iz sela Latković kod Ljiga, osuđen je prvobitno 9. jula pred Opštinskim sudom u Ljigu na tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, zbog toga što je 17. novembra 2006. godine ubio psa Dragice Stojković. Na presudu se žalilo Društvo za zaštitu životinja "Orka" iz Begrada, koje je i podnelo krivičnu prijavu protiv Savića.

"Orka" je savića tužila zbog toga što je "na bezobziran način" usmrtio komšijskog psa, a potom ga vezao za branik svog automobila i "vukao deset kilometara kroz tri naseljena mesta do gradske deponije u Ljigu".

Savić je optužen da je psa usmrtio hicem iz lovačke puške "s predumišljajem, hladnokrvno i bez upozorenja".

Savić je pred Opštinskim sudom u Ljigu ostao pri iskazu iz istrage, tokom koje se branio time da je dugogodišnji lovac i da je komšijskog psa, koji je bio agresivan, ubio u svom dvorištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: