"Mladić u Srbiji - samo procena"

Vladimir Vukčević kaže da ne tvrdi da je Ratko Mladić u Srbiji, već da samo postoje informacije koje ukazuju na to.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.12.2007.

11:39

Default images

"Pre svega, ja ništa ne tvrdim. Ja sam rekao da ocenjujem da je Mladić u Srbiji, odnosno, upotrebio sam izraz da je lociran na području Srbije", rekao je Vukčević u intervjuu za B92. Podsetimo, tužilac za ratne zločine i koordinator za sprovođenje Akcionog plana je pre dva dana izjavio da je Mladić u Srbiji.

"Pre svega, ja sam koordinator bezbednosnih službi BIA i VBA, a koordinator za medije je Rasim Ljajić. Međutim, ja sam smatrao da je kraj godine i da bih ja kao javna ličnost, koordinator akcionog tima, trebalo da izađem u javnost i da ocenim dokle smo mi stigli u lociranju haškog begunca Ratka Mladića", objašnjava Vukčević.

On smatra da se steže obruč oko najtraženijeg haškog begunca.

"Ja mislim da smo mnogo bliže njemu nego što smo bili u julu 2006, kada sam ja postao koordinator. Prema tome, da još jednom pojasnim - ja ne tvrdim, ali moja je ocena ili procena da je on u Srbiji", kaže specijalni tužilac za ratne zločine.



Ceo intervju sa Vladimirom Vukčevićem, sa kojim je razgovarala novinarka B92 Senka Vlatković, možete pročitati u rubrici intervjui.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: