Privedeni organizatori rezervista

Policija u Kuršumliji privela je, pa pustila dvojicu predstavnika štrajkačkog odbora rezervista, a zatim privela još dvojicu.

Izvor: Beta

Petak, 30.11.2007.

14:33

Default images

Privedeni su predsednik odbora Dejan Milošević i potpredsednik odbora Branislav Jovanović na informativni razgovor zbog jučerašnjeg skupa i pokušaja blokade puta Niš-Priština. Policija je dvojicu organizatora protesta privela jer su, kako smatraju u policiji, juče nelegalno okupili rezerviste na mitingu, a zatim ih poveli ka magistrali, koju su planirali da blokiraju.

Nakon polučasovnog zadržavanja u policiji, oni su pušteni, ali je policije u međuvremenu privela još dvojicu članova štrajkačkog odbora. "Jučerašnji miting i blokada magistralnog puta je bila prijavljena i nikoga nismo ugrožavali", kaže Milošević.

"Namera nam je bila da put blokiramo na kratko, a da se posle vratimo u salu Skupštine opštine i nastavimo akciju dobrovoljnog davanja krvi", kazao je Milošević agenciji Beta.

On je ocenio da privođenje na informativni razgovor ima za cilj zastrašivanje rezervista kako bi odustali od daljih protesta.

Milošević je rekao da su rezervisti saznali da su i pojedine supruge mobilisanih pripadnika Vojske Jugoslavije uspele da sudskim putem naplate nadoknadu zbog pretrpljenog straha i da se radi o oko 40 žena.

"Imamo saznanje da su supruge nekih naših saboraca ostvarile pravo na nadoknadu štete za strah dok su njihovi muževi bili na Kosovu i to u iznosu od 600.000 dinara. To su supruge pojedinih sudija Opštinskog suda iz Kuršumlije i neke zaposlene u tom sudu", kazao je Milošević.

On je najavio da će rezervisti od suda u ponedeljak tražiti da im dostavi spisak žena koje su ostvarile to pravo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: