Stanje patrijarha Pavla stabilnije

Beograd -- Zdravstveno stanje patrijarha Pavla stabilnije, ali i dalje ozbiljno, saopštio Arhijerejski Sinod Srpske pravoslavne crkve.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Kako je danas objavljeno na sajtu Srpske pravoslavne crkve, patrijarh je prebrodio ozbiljne zdravstvene probleme, rad srca se normalizuje, a voda iz pluća se postepeno povlači. Patrijarh Pavle je na lečenju na Vojno-medicinskoj akademiji od 13. novembra.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević posetio je danas patrijarha Pavla na VMA i u kratkom razgovoru izjavio kako se nada u njegov brz oporavak.

Ministar je s načelnikom VMA razmenio mišljenja vezana za tok lečenja patrijarha Pavla, saopstilo je Ministarstvo zdravlja.

Papa pisao patrijarhu Pavlu

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Benedikt XVI, uputio je poglavaru Srpske pravoslavna crkve, patrijarhu Pavlu, poruku podrške sa željom za brzo ozdravljenje, saopštila je Sveta stolica. "Obavešten sam o vašem delikatnom zdravstvenom stanju. Stoga želim da vam izrazim bratsku i duhovnu blizinu u trenutku iskušenja", navedeno je u papinoj poruci.

"Dok vam izražavam želje za brzo ozdravljenje, osiguravam vam posebno sećanje u svojim molitvama", poručio je Benedikt XVI patrijarhu Pavlu.

strana 1 od 135 idi na stranu