Stanje patrijarha Pavla stabilnije

Zdravstveno stanje patrijarha Pavla stabilnije, ali i dalje ozbiljno, saopštio Arhijerejski Sinod Srpske pravoslavne crkve.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 29.11.2007.

13:56

Default images

Kako je danas objavljeno na sajtu Srpske pravoslavne crkve, patrijarh je prebrodio ozbiljne zdravstvene probleme, rad srca se normalizuje, a voda iz pluća se postepeno povlači. Patrijarh Pavle je na lečenju na Vojno-medicinskoj akademiji od 13. novembra.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević posetio je danas patrijarha Pavla na VMA i u kratkom razgovoru izjavio kako se nada u njegov brz oporavak.

Ministar je s načelnikom VMA razmenio mišljenja vezana za tok lečenja patrijarha Pavla, saopstilo je Ministarstvo zdravlja.

Papa pisao patrijarhu Pavlu

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Benedikt XVI, uputio je poglavaru Srpske pravoslavna crkve, patrijarhu Pavlu, poruku podrške sa željom za brzo ozdravljenje, saopštila je Sveta stolica. "Obavešten sam o vašem delikatnom zdravstvenom stanju. Stoga želim da vam izrazim bratsku i duhovnu blizinu u trenutku iskušenja", navedeno je u papinoj poruci.

"Dok vam izražavam želje za brzo ozdravljenje, osiguravam vam posebno sećanje u svojim molitvama", poručio je Benedikt XVI patrijarhu Pavlu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: