Zukorlić optužuje Ugljanina

Islamska zajednica u Srbiji ocenjuje da je Koalicija Lista za Sandžak Sulejmana Ugljanina glavni akter destabilizacije u Sandžaku.

Izvor: Beta

Subota, 24.11.2007.

15:28

Default images

"Ugljanin sa svojom politikom prema naistomišljenicima sprovodi mere koje nisu zabeležene u istoriji i on je najveći problem po pitanju bezbednostu u Sandžaku", rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu Rešad Plojović potpredsednik Mešihata IZ u Srbiji koju predvodi muftija Muamer Zukorlić.

Novim Pazarom, kako je kazao, "ne vlada vlast već poslušnici i kriminalci Sulejmana Ugljanina, koji sebi daju za pravo da poništavaju odluke najviših organa ove države".

Verbalne i otvorene pretnje na terenu, prema njegovim rečima, potvrđuje događaj ispred Altun Alem džamije kada je "najpokornija" grupa Ugljanina pokušala da nasilno uđe u džamiju.

Plojović je na konferenciji prikazao video snimke ispred džamije koji to, kako je naveo, dokumentuju.

On je kazao da bez obzira na pretnje grupe koja podržava novoizabranog reisu-l-ulemu Adema Zilkića iza koga, kako je naveo stoji Ugljanin, IZ na čijem je čelu Zukorlić nije ugrožena niti destabilizovana.

Deo imama iz nekoliko sandžačkih gradova imenovao je Adema Zilkića za reisu-l-ulemu u Srbiji i Muamera Zukorlića smenio sa funkcije glavnog muftije u Srbiji.

Sandžački Mešihat na čelu sa Zukorlićem proglasio je nelegalnim sve odluke imama koji se deklarišu kao Islamska zajednica Srbije sa sedištem u Beogradu.

Nakon toga, dogodilo se nekoliko incidenata u Sjenici, Prijepolju i Novom Pazaru.

Obe strane za sebe tvrde da su jedini legalni i legitimni predstavnici muslimana u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: