Jugohemija tuži Ministarstvo

Miškovićeva Jugohemija tuži Ministarstvo odbrane i pojedine članove tenderske komisije da su favorizovali SDPR u jednom poslu.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2007.

07:59

Default images

Ministar odbrane Dragan Šutanovac potvrdio je u emisiji Poligraf TV B92 da je kompanija Jugohemija, iza koje stoji Miroslav Mišković, podnela krivične prijave protiv tog ministarstva i pojedinih oficira Vojske Srbije.

Jugohemija je svojevremeno učestvovala na tenderu za remont vojnih aviona "mig 29", raspisanom za vreme prethodne vlade, a na tenderu je pobedila kompanija Jugoimport SDPR.

"Na taj tender se prijavilo više firmi, između ostalih SDPR i Jugohemija, a taj tender je poništen. Kasnije je ugovoren posao direktno s fabrikom koja radi migove i servisira taj ugovor, SDPR, da praktično nema zaradu, već uzima jedan deo koji je servis", kaže Šutanovac.

"I to je odrađeno u vremenu dok je Mlađan Dinkić bio ministar finansija pod ostavkom, pa je Nacionalni invensticioni plan vodio Milan Parivodić, a sredstva koja su bila opredeljena za taj remont su bila sredstva iz NIP-a. U ovom trenutku Jugohemija tuži Ministarstvo odbrane zato što je poništilo tender, ali ne mislim da postoji osnov da dobiju proces", kaže Šutanovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: