Premijer predsednik Saveta

Beograd -- Za predsednika Saveta za evropske integracije imenovan je premijer Vojislav Koštunica.

Izvor: Tanjug
Podeli

Njegov zamenik je vicepremijer Božidar Đelić, a članovi su, rešenjem Vlade Srbije, svi ministri i direktorka Kancelarije za pridruženje Evropskoj uniji Tanja Mišćević i predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Miloš Jevtić.

Članovi Saveta su i savetnik predsednika Republike Jovan Ratković, direktor Kancelarije za evropske poslove Izvršnog veća Vojvodine Predrag Novikov i nacionalna koordinatorka Regionalnog saveta za saradnju Milica Delević.

U Savetu su i episkop bački Irinej Bulović, koordinatorka nacionalnih saveta za nacionalne manjine u Srbiji Ana Makanova-Tomanova, predsednik i potpredsednica Privredne komore Srbije, Miloš Bugarin i Radmila Milivojević.

Članovi su i predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Nikola Hajdin, rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević, profesor Fakulteta političkih nauka Jovan Teokarević, Jelica Minić sa Instituta za ekonomske studije i Miša Đurković sa Instituta za evropske studije.

Članovi Saveta su još Mihajlo Crnobrnja sa Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht, predsednik Građanskih incijativa Miljenko Dereta i Živorad Kovačević iz Evropskog pokreta u Srbiji, predsedsednik Stalne konferencije gradova i opština Željko Ožegović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović i predsednik Udruženih granskih sindikata Nezavisnost Branislav Čanak, navodi se u Službenom glasniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 135 idi na stranu