Štrajk ustanova socijalne zaštite

Sindikat zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite Srbije proglasio je štrajk zbog zarada.

Izvor: FoNet

Utorak, 13.11.2007.

11:06

Default images

Predsednik tog sindikata Veselin Mujović rekao je Fonetu da je štrajk proglašen u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika. On je rekao da je osnovni razlog za proglašenje štrajka nezadovoljstvo zaradama radnika koje su 20 odsto niže u odnosu na ostale zdravstvene radnike u Srbiji.

Nije logično da Fond zdravstvenog osiguranja, koji finansira zdravstvenu i socijalnu zaštitu, za isti posao daje zaradu koja se razlikuje za čitavih 20 odsto. Zbog toga mi tražimo povećanje plata za naše zdravstvene radnike za 20 odsto, rekao je Mujović.

On je dodao da će zaposleni u ustanovama zdravstvene zaštite ispoštovati minimum procesa rada i obavljati samo one poslove koji su neophodni da ne ugroze bezbednost, zdravlje i život korisnika i ne nanesu meterijalnu štetu ustanovama.

Prema njegovim navodima, u štrajk su juče i danas stupiili zaposleni u 30 ustanova za smeštaj korisnika - gerontološki centri, domovi za decu i omladinu i ustanove za ometene u razvoju, u kojima radi oko 3.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: