Pola miliona na socijalnoj pomoći

Nadležni kažu da u Srbiji ima više od 450.000 osoba koje primaju neku vrstu socijalne pomoći.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 12.11.2007.

14:22

Default images

Državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalne politike Ljiljana Lučić izjavila je na sednici Odbora Skupštine Srbije za rad, boračka i socijalna pitanja da je broj osoba koje primaju pomoć i dalje veliki iako je procenat siromašnih smanjen poslednjih godina. Kako je navela, 2003. godine u Srbiji je bilo 12 odsto siromašnih građana, a taj procenat 2006. godine smanjen je na 8,6 odsto.

Ona je dodala da je ambicija Ministarstva rada i socijalne politike što skorije donošenje novog zakona o socijalnoj zaštiti koji bi doprineo poboljšanju uslova života najugroženijih grupa.

Kako je kazala, potrebne su "nove politike" i novi zakoni koji treba da se harmonizuju sa propisima Evropske unije.

Menadžerka tima potpredsednika Vlade Srbije za primenu Strategije za smanjenje siromaštva Aleksandra Jović ocenila je da nedostaje koordinacija na centralnom nivou, odnono koordinacija ministarstava, koja bi doprinela borbi za smenjene siromaštva.

Ona je navela da postoji puno strategija koje treba da doprinesu smanjenu siromaštva, ali da su one bez nekog jasnog spiska prioriteta.

Zbog toga je, prema njenom mišljenju, potrebno formirati jedno telo koje bi pomoglo da se definišu prioriteti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: