Objedinjavanje penzionih fondova

Beograd -- Objedinjavanje fondova penzionog osiguranja zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika predviđeno za 1. januar 2008.

Izvor: Beta
Podeli

Zajednički penzioni fond imaće više od milion i po korisnika, kao i dva i po miliona osiguranika. Direktorka Sektora za odnose sa javnošću Fonda za penziono i invalidsko osiguranje Jelica Timotijević rekla je da penzioneri u Srbiji neće biti oštećeni u procesu konsolidacije i objedinjavanja penzionih fondova.

"Uprkos nekim sumnjama, nema bojazni da će se za građane nešto pogoršati. Naprotiv, jedinstveni penzioni fond obezbediće brojne prednosti. Penzije će se ispalaćivati redovno i neće biti kašnjenja u isplatama. Razmišlja se i o tome da penzioneri svoja primanja dobijaju iz jednog dela", kazala je Timotijevićeva.

Ona je kazala da će objedinjenje penzionih fondova zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika znatno smanjiti administrativne troškove.

"Građani mogu očekivati samo bolju uslugu, kraće čekanje na rešenja i formiranjem jedinstvene baze podataka neuporedivo manje problema", rekla je Timotijevićeva.

Ona je navela i da se tokom naredne godine očekuje administrativno pridruživanje vojnog fonda penzionog osiguranja civilnim fondovima. Finansijska konsolidacija fondova trebalo bi da se realizuje do 2011. godine.

strana 1 od 49 idi na stranu