Đorđević: Neistine o "Voda vodi"

Vojin Đorđević ponovio optužbe da je Vlade Divac nezakonito upisan kao jedini vlasnik kompanije "Voda voda".

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2007.

16:15

Default images

Predsednik Si end Si grupe naveo je u saopštenju da Divac "neistinama pokušava da manipuliše javnim mnjenjem i opravda svoje nezakonito postupanje u preuzimanju te kompanije".

Divac je juče iz Madrida medijima prosledio saopštenje u kojem je naveo da je na zakonit način preuzeo vlasništvo u "Voda vodi", a da Đorđević nije ispunio obaveze iz ugovora koji su potpisali u decembru prošle godine o kupoprodaji 30 odsto "Voda vode" i "Gorkog lista".

"Istina je da u ugovoru jasno stoji da će Divac biti upisan u Agenciji za privredne registre sa po 30 odsto vlasništva u preduzećima 'Gorki list' i 'Voda voda', ali tek kada isplati dogovorena sredstva i kada se potpišu izmenjeni akti o osnivanju oba preduzeća", saopštava Đorđević.

On dodaje da se u aprilu ove godine Divac upisao kao vlasnik trećine ta dva preduzeća "iako je isplatio samo 40 odsto predviđenog novca", da bi u oktobru "nezakonito bio upisan kao 100 odsto vlasnik "Voda vode".

"Da je ugovor sa njegove strane ispoštovan, odnosno da mi je isplatio dogovoreni iznos, sve obaveze koje pominje da imam već bi davno bile regulisane”, navodi on.

"Sve te moje obaveze su daleko manje od njegove obaveze prema meni", naveo je Đorđević i dodao da on, zbog toga što mu Divac nije isplatio ugovoreni novac, nije izmirio sve obaveze prema poveriocima.

Đorđević na optužbu Divca da nije izvršio ugovorenu dokapitalizaciju "Voda vode" odgovara da to nije učinio "da ne bi davao legimitet nezakonitom upisu Divca u registar kao 100 odsto vlasnika tog preduzeća".

Ranije je Divac optužio Đorđevića da duguje državi više od milijarde dinara na osnovu neplaćenih poreza i akciza, da ne plaća naknadu za korišćenje vode i sklapa fiktivne sponzorske ugovore i da bankama i pojedincima duguje više od 20 miliona evra".

Agencija za privredne registre saopštila je da je postupak upisa Divca kao jedinog vlasnika "Voda vode" urađen u skladu sa zakonom i predviđenom procedurom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: