Đorđević: Neistine o "Voda vodi"

Vojin Đorđević ponovio optužbe da je Vlade Divac nezakonito upisan kao jedini vlasnik kompanije "Voda voda".

Podeli

Predsednik Si end Si grupe naveo je u saopštenju da Divac "neistinama pokušava da manipuliše javnim mnjenjem i opravda svoje nezakonito postupanje u preuzimanju te kompanije".

Divac je juče iz Madrida medijima prosledio saopštenje u kojem je naveo da je na zakonit način preuzeo vlasništvo u "Voda vodi", a da Đorđević nije ispunio obaveze iz ugovora koji su potpisali u decembru prošle godine o kupoprodaji 30 odsto "Voda vode" i "Gorkog lista".

"Istina je da u ugovoru jasno stoji da će Divac biti upisan u Agenciji za privredne registre sa po 30 odsto vlasništva u preduzećima 'Gorki list' i 'Voda voda', ali tek kada isplati dogovorena sredstva i kada se potpišu izmenjeni akti o osnivanju oba preduzeća", saopštava Đorđević.

On dodaje da se u aprilu ove godine Divac upisao kao vlasnik trećine ta dva preduzeća "iako je isplatio samo 40 odsto predviđenog novca", da bi u oktobru "nezakonito bio upisan kao 100 odsto vlasnik "Voda vode".

"Da je ugovor sa njegove strane ispoštovan, odnosno da mi je isplatio dogovoreni iznos, sve obaveze koje pominje da imam već bi davno bile regulisane”, navodi on.

"Sve te moje obaveze su daleko manje od njegove obaveze prema meni", naveo je Đorđević i dodao da on, zbog toga što mu Divac nije isplatio ugovoreni novac, nije izmirio sve obaveze prema poveriocima.

Đorđević na optužbu Divca da nije izvršio ugovorenu dokapitalizaciju "Voda vode" odgovara da to nije učinio "da ne bi davao legimitet nezakonitom upisu Divca u registar kao 100 odsto vlasnika tog preduzeća".

Ranije je Divac optužio Đorđevića da duguje državi više od milijarde dinara na osnovu neplaćenih poreza i akciza, da ne plaća naknadu za korišćenje vode i sklapa fiktivne sponzorske ugovore i da bankama i pojedincima duguje više od 20 miliona evra".

Agencija za privredne registre saopštila je da je postupak upisa Divca kao jedinog vlasnika "Voda vode" urađen u skladu sa zakonom i predviđenom procedurom.

Ekonomija

strana 1 od 46 idi na stranu