Abdulahu priznao krivicu

Kosovski Albanac Agron Abdulahu priznao da je pribavio oružje za napad na kasarnu Fort diks u Nju Džersiju.

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.10.2007.

18:30

Default images

On je rekao da je petoricu saučesnika snabdeo dvema puškama, pištoljem i sačmaricom. Izjašnjavanjem o krivici, nekadašnji navodni pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova suočio se sa kaznom od pet godina zatvora.

To će, kako navodi tužilaštvo, biti i najmanja od svih kazni u ovom slučaju, pošto se preostali terete za dela za koja im preti doživotna robija.

Abdulahu (25), koji je kao 15-godišnjak, kako tvrde američke bezbednosne službe, prošao obuku za snajperiste u OVK, pre akcije upozoravao je preostalu petoricu da je napad na kasarnu Fort diks "sulud pokušaj" koji se "kosi sa osnovnim načelima islama".

Početak suđenja ostatku grupe, Albancima iz Makedonije, braći Dritonu, Eljviru i Šainu Duki, Jordancu Mohamadu Šneveru i Turčinu Serdaru Tataru počeće 15. januara i ukoliko budu proglašeni krivim, preti im doživotna robija.

Šestočlana "grupa iz Džersija", koja se smatra teroristima-amaterima, uhapšena je u junu, nakon višemesečne akcije Federalnog istražnog biroa, pokrenute pošto je jedan od članova grupe zaboravio disk sa snimkom njihovih vojnih vežbi u lokalnoj prodavnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: