Proširena optužnica i na Miloševića

Požarevac -- Optužnica na suđenju za tuču ispred požarevačkog kafea "Pasaž" proširena je i na Marka Miloševića.

Izvor: B92
Podeli

Suđenje se vodi protiv trojice pripadnika Otpora za nanošenje teških telesnih povreda. Sinu nekadašnjeg predsednik Srbije i SRJ Slobodana Miloševića izmenjeni optužni akt nije uručen jer se dostava vratila sa naznakom da niko ne živi u kući, a sud je zatražio proveru preko policije.

Predmet u Opštinskom sudu u Požarevcu vodi se po objedinjenoj tužbi u kojoj petorica saradnika Marka Miloševića tuže "otporaše" za učešće u tuči, a trojica "otporaša" njih za učešće u tuči, nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda 2. maja 2000.

Zastupnica saradnika Marka Miloševića Danica Spasić zatražila je da se krivični postupak prema Marku Miloševiću razdvoji od drugih osoba, što je prihvatila i druga strana.

Na početku suđenja 2001. godine krivična prijava za nanošenje teških telesnih povreda bila je podneta i protiv Marka Miloševića, ali je u startu odbačena, a on izuzet iz daljeg postupka.

"Otporaš" Momčilo Veljković kaže da uvođenjem Miloševića u ovaj i pokretanjem drugih postupaka za mnogo teža krivična dela, on više nije nedodirljiv u Požarevcu.

Veljković kaže i da je sam Marko Milošević jednom prilikom priznao da je učestvovao u tuči, navodeći da je "otporaša" Nebojšu Sokolovića tukao jer je mislio da se radi o Miloradu Tadiću, vlasniku Radija Boom 93.

Incident ispred kafea "Pasaž" pre sedam godina dogodio se kada su trojica "otporaša" pokušala da zaštite svog člana, Dragana Milanovića, na kojeg je vršen pritisak da se učlani u JUL.

Teške telesne povrede tada su zadobili Nebojša Sokolović i Radojko Luković.

Nastavak glavnog pretresa danas je zbog nepojavljivanja sudija-porotnika odložen, a naredni zakazan za 21. novembar.

strana 1 od 124 idi na stranu