Pojedini Srbi žele da povuku liste

Portparol Misije OEBS-a na Kosovu kaže da su neki srpski polički subjekti tražili da povuku kandidature za učešće na izborima.

Izvor: FoNet

Sreda, 31.10.2007.

15:32

Default images

Sven Lindholm je na konferenciji za novinare u Prištini rekao da će na izbornim listama koje su već odštampane ostati imena političkih subjekata koji su posle 4. oktobra odustali od učešća na izborima zakazanim za 17. novembar.

"Rok za povlačenje lista bio je 4. oktobar i svi koji su to učinili posle tog roka, ostaće na izbornim listama", kazao je on.

Lindholm je pozvao sve građane Kosova, a posebno Srbe, da iskoriste svoje izborno pravo kako ne bi došli u situaciju da drugi utiču na njihovu sudbinu.

Portparol UNMIK-a Aleksandar Ivanko je rekao da ima informacije da su svi politički subjekti iz Štrpca zbog pritiska povukli svoje liste.

Ivanko je naveo da je policiji u Gračanici prijavljeno da je prećeno jednom političkom predstavniku koji je podneo kandidaturu za učešće na predstojećim izborima.

Radi se o pretećim telefonskim pozivima i fizičkim pretnjama, rekao je on i dodao da su takvi slučajevi registrovani i u Klini, Vitini i Gračanici.

Poziv na bojkot izbora danas je javno uputila i organizacija Samoopredeljenje Albina Kurtija, koja se protivi svakom vidu pregovora o statusu Kosova i Ahtisarijevom planu za uređenje pokrajine.

Učešće na kosovskim izborima, koji su zakazani za 17. novembar, prijavile su 33 političke partije i udruženja za parlamentarne i 25 za lokalne izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: