Protest radnika Robnih kuća

Beograd -- Više od 1.000 bivših radnika Robnih kuća Beograd protestovalo je u Beogradu, tražeći nastavak pregovora s Vladom o raspodeli imovine.

Izvor: Beta
Podeli

Radnici ne odustaju od zahteva da im kao opremnina bude isplaćeno 20 odsto novca od prodaje imovine Robnih kuća, na aukciji koja je zakazana za 29. oktobar, po početnoj ceni od 140 miliona evra. Radnici su u Skupštini Srbije predati zahtev za formiranje anketnog odbora koji će ispitati situaciju u Robnim kućama.

Jedan od zahteva je i isplata akcija Robnih kuća, koje su kupovane od 1992. do 1994, i zagarantovanih zarada po rešenjima Trgovinskog suda u Beogradu, sa zateznim kamatama.

Meho Omerović, predsednik skupštinskog odbora za rad, boračka i socijalna pitanja izjavio je za B92 da će formiranje anketnog odbora biti stvar dogovora poslaničkih grupa.

"Njihova tri zahteva i sredstva koja bi po njihovom ispunjenju oni mogli dobiti još niko u Srbiji nije dobio", kaže on.

"Ako su ratni rezervisti juče otišli zadovoljni posle razgovora sa savetnikom premijera Koštunice, onda i ja duboko verujem da će ministar finansija Mirko Cvetković i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić zajedničkim naporima u razgovorima sa predstavnicima štrajkačkog odbora iznaći rešenje zadovoljavajuće za obe strane", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 571 idi na stranu