"Grad želi Hipodrom i ZOO-vrt"

Beograd -- Radmila Hrustanović uputila Ministarstvu ekonomije pismo o namerama da Hipodrom i Zoološki vrt postanu javna preduzeća Grada.

Izvor: Beta
Podeli

"Zoološki vrt je 1952. godine osnovao Beograd, a 1991. godine je nezakonito prestrukturiran, bez znanja Grada", rekla je zamenica gradonačelnika Beograda Radmila Hristanović na konferenciji za novinare. Ona je rekla da to "nema veze sa direktorom Zoološkog vrta" i da je jedina briga Grada kako da ga vrate pod okrilje Beograda.

Hrustanovićeva je izjavila da je, na osnovu rešenja Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove od 28. septembra, "Beogradska arena" dobila upotrebnu dozvolu i naglasila da je od 2002. godine, kada je Grad Beograd dobio u nadležnost nastavak izgradnje, u nju uloženo 40 miliona evra.

Ona je saopštila i da je odobrila 173 miliona dinara za sanaciju i rekonstrukciju Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović". Ova sredstva će biti uložena za objekte hirurgije, bolnicu za psihijatriju i kliniku za akušerstvo, rekla je zamenica gradonačelnika.

Hrustanovićeva nije želela da govori o dogovoru DS-a i DSS-a o preuzimanju funkcije vršioca dužnosti gradonačelnika, odnosno preuzimanju mesta predsednika Skupštine grada, na sednici zakazanoj za ponedeljak.

strana 1 od 124 idi na stranu