Studenti traže izmenu Zakona

SSB je pozvao danas političku elitu Srbije da hitno izmeni Zakon o viskom obrazovanju i izjednači zvanja diplomiranih i mastera

Izvor: B92

Nedelja, 30.09.2007.

18:27

Default images

Savez studenata Beograda (SSB) poziva da se time stavi tačka na "anarhiju i proizvoljnost" u visokom obrazovanju, a ukoliko se to ne desi, SSB će zahtevati da se političari javno izjasne protiv i da objasne razloge takvog stava.

Priča o izjednačavanju starih i novih diploma proteže se već godinu dana, navodi se u saopštenju i dodaje da su inicijativu SSB prihvatile sve studentske organizacije u Srbiji i (deklarativno) podržale sve parlamentarne političke stranke.

SSB ističe da postoje obećanja predsednika Narodne skupštine i predsednika poslaničkih grupa da će ova inicijativa brzo doći na dnevni red, i da će proći bez opstrukcije.

"Ukoliko ne bude volje da se usvoje predložene izmene Zakona, pokazaće se da su sve priče o budućnosti i perspektivama mladih i obrazovanja prazne floskale, koje služe samo dnevnoj politici, i da je nečiji interes da naplati master studije jači od svake logike", poručili su beogradski studenti.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Borko Ilić predložiće da se u dnevni red skupšinskog zasedanja, koje počinje u ponedeljak, uvrsti rasprava o izjednačavanju fakultetskih diploma, saopštila je danas omladina DSS-a.

Kako je saopšteno, Ilić će zahtevati raspravu o izjednačavanju fakultetskih diploma, ako tu tačku u dnevni red ne bude uvrstio, u skladu sa ranijim obećanjem, predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: