Rejting KU nakon afere "Indeks"

Nova generacija kragujevačkih brucoša se nada da zbog korupcionaške afere njihove diplome neće biti manje vrednovane.

Izvor: B92

Nedelja, 30.09.2007.

12:25

Default images

Od početka akcije “indeks” u kojoj je na kragujevačkom Pravnom fakultetu uhapšena grupa profesora, prošlo je sedam meseci. Iako nameravaju da svoje diplome steknu poštenim radom, studenti smatraju da će teško moći da se oslobode etikete koju je ceo Univerzitet u Kragujevcu dobio zbog grupe profesora.

I pored lošeg publiciteta, i ove godine otprilike isti broj studenata počinje studiranje na kragujevačkom Pravnom fakultetu, kaže dekanka Ružica Palačković.

"Rasporedi su napravljeni, ima preko 650 studenata. Ne vidim apolutno problem u broju studenata, naprotiv - u prvom roku je bilo čak vuše prijavljenih nego prošle godine, tako da što se tiče renomea samo ustanove, mislim da se afera na to nije negativno odrazila", kaže Palačkovićeva.

Međutim, prorektor za nastavu Univerziteta Zoran Ponjavić kaže da je medijska pažnja uticala na celokupan rejting Univerziteta u Kragujevcu.

"Ono što svi osećamo iznutra je da se afera negativno odrazila na položaj našeg Univerziteta, na stav drugih prema nama, jer na neki način se nama spočitava da se to desilo samo kod nas, a da toga nigde drugde nema", kaže Ponjavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: