Krišto podržava privatizaciju DLS-a

Direktor Državne lutrije Bojan Krišto kaže da je privatizacija tog preduzeća strateška odluka koju treba da donese Vlada.

Izvor: Beta

Subota, 29.09.2007.

11:15

Default images

"Iako sam direktor državnog preduzeća, zagovornik sam da je privatno uvek bolje nego državno, ukoliko može ponudi kvalitetnu uslugu po boljoj ceni", izjavio je Krišto. On je, odgovarajući na pitanje da li već ima zainteresovanih za privatizaciju Državne lutrije odgovorio da "kad nešto vredi, kao što je Lutrija Srbije, lako će se naći zainteresovani kupac".

Državna lutrija Srbije za dve i po godine rada prihodovala je u budžet 65 miliona evra, koji su išli na račun organizacija osoba sa invaliditetom, lokalnoj samoupravi, sportskim i socijalno-humanitarnim organizacijama.

U ovoj godini očekuje promet od oko sedam milijardi dinara, što bi bilo povećanje od oko 200 miliona dinara u poređenju sa prošlom godinom.

Promet od igre loto prošle godine bio je 4,1 milijarda dinara, instant srećke su donele 1,9 milijardi dinara, a tombola 0,7 milijardi dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: