Slab odziv za socijalne stanove

Skupština Beograda najugroženijima nudi povoljne uslove za stanovanje, pa iznenađuje slab odziv.

Izvor: B92

Subota, 29.09.2007.

10:07

Default images

Odlukom Skupštine gradam početkom septembra otvoren je konkurs za dodelu stanova na korišćenje socijalno ugroženim Beograđanima. Grad raspolaže sa 174 stana koja su izgrađena u naselju Kamendin u Zemunu. Stanovi će biti dodeljivani na korišćenje na određeno vreme, najduže do pet godina, i ne mogu se otkupljivati.

Gordana Miladinović, koja rukovodi radnim telom za prikupljanje prijava pri Komisiji Grada za stambena pitanja, za B92 objašnjava koje uslove treba ispuniti pri prijavljivanju.

"Da je lice bez stana, da je državljanin Srbije, da mu ukupan mesečni prihod porodičnog domaćinstva u prethodnih šest meseci u odnosu na mesec u kom je raspisan konkurs ne prelazi 28.994 dinara i da ima prebivalište na teritoriji grada u poslednjih pet godina, pre raspisivanja konkursa", kaže ona.

"Prema poslednjim podacima, primljeno je 577 prijava. Juče pre podne je podneto 80 prijava. Do sada je bilo pet do deset prijava dnevno. Ako bude išlo tom tendencijom, mi očekujemo do 1.000 prijava. Očekivali smo realno da je taj broj i veći", kaže ona.

Kirija za zakup dvosobnog stana trebalo bi da bude oko 1.200, dok bi zakup četvorosobnog trebalo da košta oko 2.000 dinara.

Miladinovićeva kaže da će stanarima ovih stanova troškovi stanovanja biti subvencionirani do 50 odsto.

"Ta lica će imati popust na zakupninu 50 odsto iznosa koji je utvrđen republičkim propisom i imače pravo na subvencije na Infostan i sve ono što se plaća preko Infostana do 50 odsto, zavisno od kategorije kojoj pripadaju, a prema merama koje je propisala Skupština grada", kaže ona.

U Komisiji za stambena pitanja su rekli za B92 da slabiji odziv na konkurs ne bi trebalo da ima veze s neinformisanošću najugroženijih sugrađana jer su konkurs oglasili u svim sredstvima javnog informisanja.

Konkurs je otvoren do utorka, 2. oktobra, i svi zainteresovani se mogu prijaviti radnim danima od 9.00 do 16.00 na šalterima u Ulici 27. marta 43 do 45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: