Virtuelna Srbija u virtuelnom svetu

Večeras se otvara virtuelna Srbija u virtuelnom 3D digitalnom svetu Sekond lajf (Second Life - "Drugi život").

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 25.09.2007.

07:49

Default images

Ta Srbija je, u stvari, ostrvo koje je koštalo 6.000 dolara i u kom magazin Marketing Srbija vidi mogućnost ne samo novog polja za oglašavanje, već i načina da se promoviše drugačija Srbija. Sekond lajf daje učesnicima mogućnost da stvore drugi život i drugog sebe i komuniciraju na potpuno novom nivou u virtuelnom svetu.

Marketinška agencija Grupa Publicis pokrenula je projekat Srbija u izgradnji (Serbia Under Construction) kupovinom prostora u tom digitalnom svetu.

Srbija će prvi put imati mogućnost da svoje virtualno ostrvo neprestano izgrađuje raznim sadržajima i time se obraća domaćoj i svetskoj javnosti, promovišući svoje najrazličitije vrednost, navode u Publicisu.

Na konferenciji za novinare predstavnica agencije Publicis Ana Petrovski navela je da je prva kompanija iz Srbije koja je podržala projekat Telekom Srbija, koja se zahvaljujući tome i sama našla predstavljena u Sekond lajfu.

Stanovnici virtuelnog sveta, pored Beogradske filharmonije, uskoro će biti i Ministarstvo za dijasporu, najavila je Ana Petrovska.

Prema dostupnim podacima, taj virtuelni svet već ima oko 8,5 miliona posetilaca, a među stanovnicima tog sveta, pored pojedinaca, prisutne su mnoge države i kompanije koje posredstvom predstavništava promovišu proizvode i vrednosti i komuniciraju s korisnicima.

Ističući da projekat Serbia Under Construction ima veliki značaj za brendiranje Srbije i njenom priključenju svetskim trendovima, kulturologinja i komunikologinja Zorica Tomić navela je da je taj projekat novina u domenu moderne komunikacije na prostoru Srbije.

Zvanično otvaranje "ostrva" Srbije je danas u 20.00 koncertom direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, što će biti i prvi put da neko iz Srbije ima svoj nastup u Sekond lajfu.

Pristup je moguć uz odgovarajući softver, koji se može "skinuti" sa sajta secondlife.com i kreiranjem svog indentiteta, odnosno "avatara", kojim se može kretati po virtuelnom svetu.

U tom svetu može se kupiti ostrvo ili kopno, ali i razviti sopstveni posao i zarađivati, dok je važeća valuta plaćanja linden dolar.

Taj virtuelni svet pokrenut je 2003. u San Francisku, otkad ga je posetilo oko 8,5 miliona ljudi, a procene su da će već do marta 2008. zabeležiti oko 25 miliona posetilaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: