Drugi napad u Ingušetiji

U ruskoj kavkaskoj republici Ingušetiji nepoznate osobe upale su noćas u stan učiteljice Ruskinje i ubili njenog muža i dvojicu sinova.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2007.

10:29

Default images

Mediji prenose da su napadači na porodicu Vere Dragančuk oko ponoći upali u stan i pucali, ali da se učiteljica spasla zahvaljujući tome što se nalazila u drugoj sobi. Istražni organi za sada nisu saopštili nikakve detalje. Mediji navode da istraga proverava motive - da li je reč o pljački ili ubistvu iz međunacionalne mržnje.

To je drugi slučaj napada na porodicu učiteljice Ruskinje u Ingušetiji u poslednje vreme. Pre mesec i po dana, u sopstvenom stanu ubijena je učiteljica lokalne škole Ljudmila Terehina i dvoje njene dece. Zločinac je takođe upao u kuću i pucao iz pištolja, posle čega je pobegao.

Predsednik Ingušetije Murat Zjazikov izjavio je nedavno da je to ubistvo rasvetljeno. Naveo je da je nekoliko osoba uhapšeno, koje su različite nacionalnosti.

Istražni organi Ingušetije smatraju da iza ubistva porodice Dragančuk i učiteljice Terehine i njene dece stoji ista banda, čiji je cilj da destabilizuje situaciju u toj republici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: