Sudar brodova u Izraelu

Kiparski i izraleski brod prošle noći sudarili su se u vodama Sredozemnog mora, nedaleko od obale Izraela, a dvojica mornara su poginula.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.08.2007.

09:44

Default images

Teretni izraelski brod je odmah potonuo, a danas du pronađena tela dvojice mornara, potvrdili su zvaničnici u Tel Avivu. Izraelske vazduhoplovne snage, mornarica i policija još uvek tragaju za dvojicom mornara iz Slovačke, nestalim posle sudara, dok je 11 mornara, Slovaka i Ukrajinaca, spaseno s teretnog broda.

Oni su skočili u more i spasili su ih helikopreri kratko posle sudara. Niko od gotovo 700 putnika i članova posade na kiparskom brodu nije povređen.

"Potraga se nastavlja jer još postoji šansa da se pronađu nestali mornar", izjavio je šef obalne straže u Haifi Feliks Koen za Radio Izrael.

Manji teretni brod je prepolovljen u sudaru, javili su izraelski mediji. Veruje se da je do nesreće došlo zbog neispravnosti navigacionih instrumenata na teretnom brodu.

Kao druga mogućnost navodi se da je putnički brod izgubio pravac. Sudar se dogadio u trenutku kada je veći brod "Salamis glori" isplovljavao iz luke Haifa.

Nekoliko minuta kasnije udario je u teretni brod udaljen oko 2,5 kilometara od obale koji je brzo potonuo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: