Napadnut Goran Ješić

Predsednik Opštine Inđija Goran Ješić, fizički je napadnut sinoć oko ponoći, dok se sa suprugom Ružicom vraćao iz bioskopa.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2007.

11:58

Default images

Ješić pretpostavlja da je motiv napada bila njegova nedavna najava da će se obračunati sa kriminalom u Opštini Inđija. Napadač, identifikovan kao dvadesetogodišnji Nikola Radanović je, prema Ješićevim rečima, nekoliko puta pokušao da udari njega i suprugu, a zatim je pobegao i na parkingu demolirao njihov automobil.

"Sinoć oko 23.30 sam se sa suprugom vraćao iz bioskopa i napadnuti smo od strane Nikole Radanovića, on je fizički nasrnuo i na mene i na nju, pokušao je da udari pesnicom i nogama desetak puta. To mu nije pošlo za rukom. Bio je vidno alkoholisan i u nekom drugom stanju. Posle nekoliko minuta je pobegao u pravcu službenog parkinka Opštine Inđija. Tamo je naleteo na naš porodični auto i potpuno ga demolirao", kaže Ješić.

Policija je napadača identifikovala kao dvadesetogodišnjeg Nikolu Radanovića zvanog Pigel. Do sada policija nije saopštila da li je napadač uhvaćen ali izjavu je dao njegov otac, Dragan Radanović, koji tvrdi da je ceo slučaj ispolitizovan:

"Kao da su se pogurala dvojica neznanih ljudi. E sad se to ispolitizovalo i gospodin Ješić je napadnut. I izjava na B92, njegova izjava: rat mafiji, to nema nikakve veze. To je dete, 19-20 godina. Prvo nek on sredi svoje mafijaše, pa nek onda objavi rat mafiji. To mu Daža kaže. Ja sam mu se izvinuo, ja mu se i sad izvinjavam za to što je moje dete u pitanju".

Goran Ješić smatra da se napad može dovesti u vezu sa akcijom opštine da se smanji kriminal, uklone divlji objekti, zatvore neki ugostiteljski objekti i da se stupi u borbu sa raznim interesnim grupama. To svedoči i činjenica i da je samo 15 minuta nakon napada na njega demoliran i automobil službenice mupa kaže Goran Ješić:

"Razlog, po njegovim rečima, mada je teško pričao, da se oseća prozvanim na osnovu neke izjave koju sam ja dao medijima. Ono što je problem jeste da je sinoć posle petnaestak minuta napadnuta i službenica MUP-a u Inđiji, kada joj je demoliran auto ispred kuće. Ali, ono što je još simptomatičnije za Inđiju jeste da su počele učestale 'dobronamerne' pretnje od raznih ljudi kako se pre dve nedelje ovde otvorila kampanja protiv smanjenja kriminaliteta u našem gradu".

Ješić je takođe podsetio da je nedavno demolirana i opljačkana kuća njegovog najbližeg saradnika i istakao je da opština neće odustati od borbe protiv kriminala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: