Niz nepravilnosti u ZOO vrtu

Beograd -- Republička veterinarska inspekcija utvrdila je niz nepravilnosti u poslovanju beogradskog zoološkog vrta. Bojović negira.

Izvor: Tanjug
Podeli

Načelnica te inspekcije Sanja Čelebićanin izjavila je Tanjugu da su inspektori tokom obilaska ZOO vrta utvrdili da ne postoji ugovor vrta sa veterinarskim institucijama u cilju stručne pomoći i propisivanja neophodnih mera zdravstvene zaštite.

Ona je naglasila da je beogradskom ZOO vrtu potrebno dodatno veterinarsko osoblje, jer je tu zaposlen samo jedan veterinar sa trećinom radnog vremena, angažovan po Ugovoru o delu, kao i dva veterinarska tehničara koji rade na poslovima hranjenja životinja koji su, po potrebi, angažovani kao pomoćna tehnička lica veterinaru.

Inspekcijski organi su, prema njenim rečima, utvrdili da je interna evidencija životinja u ZOO vrtu kompletna ali da ambulantni protokol o dijagnostičkom ispitivanju i lečenju životinja nije vođen od 2006. godine.

Ona je kazala da je inspekcija napisala predlog mera na osnovu kojih će biti sačinjena radna grupa sastavljena od biologa, profesora interne medicine koji se bave divljim životinjama i drugih stručnjaka koji bi odredili dijagnostiku za svaku posebnu životinjsku vrstu.

Direktor ZOO vrta Vuk Bojović je negirao nužnost postojanja tri veterinara i istakao da u svetu postoje vrtovi koji uopšte nemaju veterinare i koji samo koriste usluge nekih veterinara.

Bojović je kazao da gradske vlasti hoće da vežu vrt za neku ambulantu ili veterinarsku stanicu i da ga na taj način kontrolišu, čemu se on ne protivi, ali se ne slaže sa tim da te ljude treba da plaća ZOO vrt.

strana 1 od 507 idi na stranu